14 Ocak 2016 Perşembe

Diyarbakır Çınar’da Hain Terör Saldırısı : 6 Ölü, 39 Yaralı


Diyarbakır Valiliğinden Çınar Emniyet Amirliğine yönelik saldırının terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlendiği, saldırıda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 39 kişinin yaralandığı belirtildi.
Valilikten yapılan açıklamada, dün 23.30 sıralarında terör örgütü mensuplarınca Çınarilçesindeki Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik düzenlenen saldırıda bomba yüklü aracın infilak ettirildiği bildirildi.
22
Emniyet lojmanlarında saldırının ardından 5 aylık bebek ile bir polis eşinin cesetleri çıkarıldı. Sabah saatlerinde lojmanlarda 1 kişinin daha cesedi daha çıkarıldı…
Böylece saldırıda ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi.
Patlamada yıkılan Açıkgöz ailesinin evinden ise Lokman Açıkgöz ile 5 yaşındaki oğlu Sadık Efe Açıkgöz’ün cesetleri ile 7 kişi de yaralı olarak çıkarıldı.
Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Bazıları enkaz altında kalan 34 kişinin yaralandığı saldırılardan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
333
8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
İlçede, saldırının ardından çıkan çatışmada ise 8 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.
İlçede, bir taraftan kurtarma çalışmaları diğer taraftan ise operasyon sürüyor.
JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA DA ATEŞ AÇILDI
Bu sırada PKK’lılar ilçe çıkışında bulunan Çınar Jandarma Komutanlığı’na da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Çınar’a sevk edilen güvenlik güçleri ilçe giriş ve çıkışlarını tutarken, geniş çaplı operasyonda başlattı.

Kurtulmuş’tan mesaj

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Twitter’dan paylaştığı mesajla saldıryı kınadı.
Kurtulmuş’un mesajı şöyle:
“Emniyet Amirliği ve Emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir.
“Bu hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hain saldırıda yaralanan ve tedavileri süren yaralı emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”
(Ajanslar)

0 yorum:

Yorum Gönder