8 Ocak 2016 Cuma

Sur’dan ve Cizre’den Acı Haber 2 şehit


Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda yaralanan askerlerden durumu ağır olan bir uzman çavuş, Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 askerin ise hastanede tedavisine devam ediliyor. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’nin Nur Mahallesi’nde terör örgütü üyelerinin roketli saldırısında bir uzman çavuş yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sur’da bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Çatışmalar sırasında PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı. Yaralı askerlerden bir uzman çavuş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Yaralı 5 askerin Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. Sur’da ise çatışmalar yer yer devam ediyor.
CİZRE’DEN DE ACI HABER: 1 ŞEHİT
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’nin Nur Mahallesi’nde terör örgütü üyelerinin roketli saldırısında bir uzman çavuş yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu.
GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA:
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 12.00’de Cizre ve saat 13.30’da Sur ilçesindeki operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu ağır yaralanan iki askeri personel, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”

0 yorum:

Yorum Gönder